Uppgift - samhällskunskap

Artikeln jag har valt att skriva om denna vecka handlar om tågkraschen vid Chatsworth.  Det är ett passagerartåg och ett godståg som har kraschat. Anledningen till kraschen var att lokföraren hade koncentrerat sig på att skicka sms och missade därför att svänga in på ett parallellt spår. Det är fastlagt att sms:et var anledningen till kraschen.

Det är en viktig nyhet på det sätt att det kommer ut att det verkligen är farligt att använda sin telefon när man kör tåg och jag tror detta även gäller när man kör buss och bil. Många använder sin telefon när dem kör bil och det är minst lika stor risk att något går snett där. Artikeln är däremot inte så jätte viktig för oss i Sverige då det hände långt härifrån och det inte var någon svensk, vad man vet, med på tåget.

Jag tyckte att artikeln var bra upplagd men det uppstår en oklarhet när dem först skriver " Lokföraren som misstänks ligga bakom den svåra tågkraschen..." och sedan skriver dem " Nu är orsaken till olyckan fastlagd...". Man menar först att lokföraren bara är misstänkt men sedan berättar man att orsaken till olyckan är fastlagd och att sms:et som lokföraren skickade är orsaken till olyckan. Det intressanta med olyckan är att man inser att bara den lilla saken som att skicka ett sms vid fel tillfälle kan döda 25 personer.


Jag tycker man ska ta lärdom och tänka på det som har hänt. Det går inte att göra ogjort om du själv en dag skulle krocka bara för du sms:a eller pratade i telefon.


RSS 2.0